Check de settings tempMode of zet de Tempmode checker in de index uit!
USP Uniek verkoopvoorstel 10%
536 woorden
3 minuten leestijd

Succesvolle RRCN KCM

Op zondag 3 september vond de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland plaats. Met ruim 120 inschrijvigen een van de grootste shows voor ridgebacks in Nederland. En onze honden hebben het allemaal top gedaan! Dashwood mocht samen met Bart als eerste de ring in van onze honden. Voor de laatste keer mocht ze meedoen in de puppyklasse. Dashwood liet haar geweldige gangwerk zien en ook in stand liet ze zien dat ze het spelletje steeds beter gaat begrijpen. Ze werd beloond met een veelbelovend en een eerste plaats. Daarna moest ze het opnemen tegen de puppy reu die zijn klasse had gewonnen voor de titel 'Beste pup'. De keumeester was er al snel uit en koos Dashwood tot beste pup. Een prestatie waar we erg trot op zijn.

Na Dashwood was het de beurt aan Olly. Hij mocht het opnemen tegen 18 andere reuen in de jeugdklasse. Olly stond als een pro, was steeds aan het kwispelen, maar had met iets meer enthousiasme mogen lopen. Ondanks dat kreeg hij toch een uitmuntend en een prachtige tweede plek. 

In de Open klasse teven werd Jua voorgebracht door onze dochter Alinde (9 jaar oud). Door een ongelukje wat had geresulteerd in 10 hechtingen in haar kuit kon Alinde niet rennen en dus kreeg ze daarbij hulp. Maar het in stand zetten deed die kleine Alinde zeer professioneel en ze deed samen met Jua haar uiterste best om de keurmeester te overtuigen van Jua haar kwaliteiten. De keurmeester beloonde Jua met een zeer verdiende Zeer Goed. En na de show kreeg Alinde nog het compliment dat ze Jua zeer netjes had voorgebracht en dat er volwassenen waren die nog van haar zouden kunnen leren. Wij zijn trots op Alinde en ook op Jua dat ze zich op zo';n grote en drukke show laat voorbrengen door zijn klein meisje en gewoon haar beste pootje voorzet. Een gouden karakter.

Bart mocht ook met Ruva de ring in. In een sterke kampioensklasse liet Ruva zich goed zien. Ze kreeg dan ook een mooie uitmuntend en een vierde plaats.

Last but not least mocht onze bijna tienjarige veteraan Imani de ring in. Ze was de enige in haar klasse, maar liet zien dat ze nog in prima conditie is voor de oude dame die ze is en dat ze nog de beste is in snoepjes vangen als ze voor de keurtafel staat. Een rondje draven vond ze ook nog wel leuk. En dus kreeg ze een uitmuntend en omdat ze de enige was mocht ze terugkomen voor beste teef. Toen ze moest rennen tussen de andere teven die hun klasse hadden gewonnen vond ze dat rennen duidelijk al wat minder leuk en moest Bart er wat harder voor werken. En daarna was ze nog een keer aan de beurt want toen moest ze het ook nog opnemen tegen de beste veterenen reu. Tegen al onze verwachtingen in werd onze lieve Imani gekozen tot beste veteraan. Als prijs kreeg ze een lekker ligbed en een mooie voerbak. Dat ligbed werd eenmaal terug bij de tent meteen door haar in gebruik genomen, moe van al dat rennen. 

Met al deze prachtige resultaten kunnen wij niet anders dan heel trots zijn op onze ridgebacks. 

Nieuwsoverzicht