Check de settings tempMode of zet de Tempmode checker in de index uit!
USP Uniek verkoopvoorstel 10%

Is de Rhodesian ridgeback geschikt voor ons?

Meer dan een mooi uiterlijk

Natuurlijk vinden wij de Rhodesian Ridgeback een geweldig ras, anders zouden wij deze honden niet gekozen hebben. Wij kunnen dan ook zeker begrijpen dat mensen dit een fantastisch en mooi ras vinden en graag een Rhodesian Ridgeback zouden willen hebben. Als liefhebbers van dit ras vinden wij het alleen maar leuk als mensen geïnteresseerd zijn in een Rhodesian Ridgeback. Maar, net als bij alle hondenrassen, is een hond meer dan het uiterlijk en moet het karakter van de hond wel bij de eigenaar en het gezin passen.

Wat kunt u de Rhodesian ridgeback bieden?

Voordat u een pup aan gaat schaffen is het belangrijk dat u eerlijk kijkt of een Rhodesian Ridgeback goed bij u en uw leven past. Op onze website heeft u al wat kunnen lezen over de Rhodesian Ridgeback, de geschiedenis en het oorspronkelijke fokdoel en natuurlijk het karakter. We raden u aan om ook kritisch naar uw eigen situatie te kijken en eerlijk te beoordelen of u een Rhodesian Ridgeback kunt bieden wat deze hond nodig heeft. Ook raden we u aan om uzelf echt in het ras te verdiepen. Natuurlijk kunt u ons benaderen als u vragen heeft maar het is ook zeker nuttig om eens een activiteit die georganiseerd wordt door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland of een show te bezoeken. U kunt dan verschillende Rhodesian Ridgebacks zien en hun eigenaren aanspreken.

Past het karakter van de Rhodesian ridgeback bij u?

Zoals bij het karakter staat omschreven is een Rhodesian Ridgeback een intelligente, zelfstandige hond. Ondanks dat een Rhodesian Ridgeback er vrij elegant uitziet zijn het ook hele sterke honden. Ze zijn niet zo allemans vriend als sommige andere rassen, ze zijn niet slaafs gehoorzaam aan de baas. Het opvoeden van een Rhodesian Ridgeback vraagt veel geduld, consequentie en eerlijkheid van de eigenaar. Het helpt als een eigenaar de humor van zelfstandige acties van de hond in kan zien. Zoekt u een zelfstandige,  intelligente hond, die niet slaafs is, maar wel graag samen dingen onderneemt, die zichzelf als een onderdeel van uw gezin beschouwd en daar wil zijn waar uw gezin is, dan kunt u zich zeker verder verdiepen in een Rhodesian Ridgeback.

Tijd voor een Rhodesian ridgeback?

Vaak wordt gedacht dat u een grote tuin moet hebben om een Rhodesian Ridgeback te houden. Natuurlijk is dit prettig, maar veel belangrijker is het hoeveel tijd u in activiteiten met uw hond wil steken. Een Rhodesian Ridgeback die dagelijks voldoende geestelijk en lichamelijk wordt uitgedaagd zal in huis heerlijk rustig gaan liggen. Voor deze geestelijke en fysieke uitdaging is een grote tuin niet nodig. Lekker trainen of samen spelen, fijne wandeling(en) of wat hondenpuzzels met snoepjes als beloning kunnen prima zonder grote tuin. Echter kost het wel tijd om dit soort dingen met uw hond te ondernemen. Die tijd moet u als eigenaar wel hebben.