Check de settings tempMode of zet de Tempmode checker in de index uit!
USP Uniek verkoopvoorstel 10%

Wie zijn wij


Wij zijn Bart en Evelien en samen met onze vier kinderen en beestenboel wonen wij in Soest. Allen zijn wij enorme dierenliefhebbers.                   

Evelien is opgegroeid met ruwhaar teckels en ook bij Bart in het gezin hadden ze altijd honden in huis. Toen we samen gingen wonen was ook meteen duidelijk dat wij een hond wilden, onze eerste hond was een ruwhaar teckel.

Eveliens eerste ontmoeting met de Rhodesian Ridgeback was al in 2003. Ze vond het meteen een geweldig ras. Zodra het moment kwam dat wij een Rhodesian Ridgeback konden bieden wat deze hond nodig heeft, twijfelden wij geen moment en dus werd in 2013 ons gezin uitgebreid met een Rhodesian Ridgeback. Dit was Imani en gelukkig is zij nog steeds onderdeel van ons gezin. Op dit moment hebben wij vijf Rhodesian ridgebacks. Sinds Imani in ons gezin is komen wonen zijn wij lid van de RRCN. 

Onze honden maken echt deel uit van het gezin. Overdag gaan ze lekker hun eigen gang in huis en tuin. Ze hebben allemaal zo hun favoriete bezigheden en plekjes. In de avond liggen ze lekker bij ons op de bank of op een van de zachte kussens die in de woonkamer liggen.

Alle honden genieten van een lekkere boswandeling en dit doen wij dan ook zeer regelmatig. Met onze honden volgen we wekelijks ringtraining, body awareness en lessen geurdetectie. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze honden naar shows te gaan.

Naast de honden hebben wij thuis nog paarden en pony’s.

De afgelopen jaren heeft Evelien diverse kynologische opleidingen gedaan. Inmiddels is zij in het bezit van haar diploma Basis Fokken en Houden van Honden en het diploma Voortgezette Kynologische Kennis. Inmiddels is Evelien gestart met een volgende kynologische opleiding. Naast deze opleidingen volgen zowel Bart als Evelien regelmatig workshops, seminars en cursussen om onze kennis te vergroten. 

Onze jongste dochter Alinde gaat altijd graag mee naar de shows en sinds enige tijd staat zij ook bijna iedere show zelf in de ring. Ze mag dan Jua voorbrengen tijdens de raskeuring van de Rhodesian ridgebacks en ze doet met haar mee aan de (Debutanten) Juniorhandling. Dit is een competitie waarbij niet de kwaliteiten van de hond beoordeeld worden, maar de manier waarop het kind met de hond omgaat en de hond voorbrengt in de ring. Ondanks haar nog jonge leeftijd boekt ze al hele mooie resultaten zowel met Jua als ook met andere rassen. Een hoogtepunt tot nu toe was toch wel dat zij verkozen werd tot Nederlands Kampioen Debutanten Juniorhandling tijdens de Winner 2023.