Check de settings tempMode of zet de Tempmode checker in de index uit!
USP Uniek verkoopvoorstel 10%
352 woorden
2 minuten leestijd

Alinde en Jua Nederlands Kampioen

Op zaterdag 25 november vond het Open Nederlands Kampioenschap Debutanten Juniorhandling plaats tijdens de Winnershow in Leeuwarden. Iedereen die aan de eisen voldeed om aan de debutanten juniorhandling mee te mogen doen, mocht zich inschrijven. Alinde wilde met Jua ook heel graag meedoen dus is Bart met haar en Jua naar Leeuwarden gegaan.
 

Eerst moesten ze naar een gewone ring voor de voorkeuring. Daar moesten Alinde en Jua een recht-op-en-neer laten zien, lopen in de groep en Alinde moest Jua in stand zetten voor de keurmeester Joanne Boerland. Toen iedereen aan de beurt was geweest mochten alle debutanten naar de erering. Dat was echt een hele mooie grote ring met een heel gaaf podium.

In de erering moesten alle junioren weer lopen in de groep, nog een keer een recht-op-en-neer laten zien en ook weer de hond in stand zetten voor de keurmeester. Nadat iedereen dat had gedaan, koos de keurmeester de zes besten uit. Dat vond Alinde een heel spannend moment want er deden zoveel kinderen mee.

Gelukkig zaten Alinde en Jua bij de beste zes en mochten ze in de ring blijven staan. Toen moesten ze weer in de groep lopen. Alinde en Jua moesten bij hun individuele figuur samen een driehoek lopen en weer moest Jua netjes in stand worden gezet voor de keurmeester. De driehoek en het in stand zetten gingen heel netjes.


Nadat alle zes geselecteerden nog een keer samen een grote ronde door de erering hadden gelopen ging de keurmeester kiezen wie de nummers één en twee zouden worden. Eerst werd de nummer twee gekozen. Dat was Alinde niet. Alide dacht toen dat ze niet één of twee zou zijn. Tot zowel haar als onze grote verrassing koos de keurmeester Alinde en Jua als de winnaars. Alinde mag zich nu dus de Nederlands Kampioen Debutanten Juniorhandling noemen. Ze mochten op het hele grote podium bij de grote één gaan staan en kregen twee mooie strikken en een koffer die vol zat met prijzen.

Alinde zit op een roze wolk en kan het nog steeds niet geloven. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op Alinde en op Jua. Want zonder het gouden en meewerkende karakter van Jua zou het niet gelukt zijn.

Nieuwsoverzicht